Tryptofaan : de goed gevoelstof

Nodig voor het aanmaken van serontonine

Tryptophaan is een stof die nodig is voor het aanmaken van serontonine die ons een goed gevoel geeft. Tryptofaan komt van nature voor in linzen, bananen, dadels, cottage cheese, biogarde, kwark, eieren, granen, zilvervliesrijst. sesamzaad, pompoen en zonnebloempitten en noten.
Te verkrijgen in kilopak www.drink-je-gezond.be

Pompoenpitten voor je prostaat

Pompoenpitten bevatten het aminozuur tryptofaan, wat belangrijk is bij de werking van de hypothalamus en zijn productie van de neurotransmitter serotonine. Serotonine (het gelukshormoon) is een belangrijke stof voor het vermogen tot visualiseren en de slaap. Het is een voorganger in de aanmaak van een zeer belangrijk neuro-transmittor-hormoon, nl. melatonine.

Pompoenpitten hebben het genen-herstellend vitamine B17, amygdaline, essentiële vetzuren en zetmeel dat afgebroken wordt tot suikers. Verder hebben pompoenpitten anticancerinogene en antimutagene eigenschappen. De vetzuren van pompoen hebben zeer heilzame effecten op het hart.

Melatonine is een belangrijke neurochemische stof die betrokken is bij de regulatie van de vloeistoffencycli in het lichaam. Het belang van melatonine kan gemakkelijk uitgelegd worden als men weet dat het als substantie aanwezig is in elke nucleus van elke cel van het lichaam. De nucleus is daar waar de informatie opgeslagen en gebruikt wordt voor de aanmaak van specifieke eiwitten.
Deze eiwitten staan ten dienste van alle psychopsychologische processen.

Pompoenpitten hebben ook hun verdienste als preventie voor prostaatproblemen
Te verkrijgen in kilopak www.drink-je-gezond.be


Printerversie
cannabis - spacebrood - hemp - hennepzaad - maanzaad - opium - anti-aging - bobo brood - tryptofaan - endorfines - hennepthee